Kinderen leren speels vechten

In de Utrechtse wijk Hoograven leren kinderen van 6 tot en met 12 jaar het kickboksen. Op een speelse en leerzame manier maken de kinderen kennis met de sport. En dat terwijl de sport de laatste jaren veelal negatief in het nieuws komt.

Bij de ImpactBoxingClub in Hoograven proberen ze het positieve naar voren te halen. Door middel van spelletjes als trefbal en tikkertje, laten ze de kinderen kennis maken met de sport. De trainingen worden tweemaal per week gegeven en elke training heeft zijn eigen thema. Behalve de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, trainen ook de oudere jongens bij ImpactBoxingClub. Daarnaast heeft de vereniging ook een speciale training voor de meisjes.

Naast het sporten geeft de kickboksvereniging de kinderen ook schoolbegeleiding. Zo konden de kinderen onlangs de cito-toets oefenen, in plaats van te gaan trainen. Hiervoor was veel belangstelling en de kinderen hebben hier ook optimaal van geprofiteerd.

Zo gaat het in Thailand aan toe:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.