Leidsche Rijn verlost van buurtpesters

In de Utrechtse wijk Terwijde in Leidsche Rijn zijn twee notoire pesters van 14 en 18 jaar vrijdagnacht opgepakt. De twee Marokkaanse heren zijn broers van elkaar en worden ervan verdacht een ander Marokkaans gezin te hebben weggepest uit de wijk.

De politie had het tweetal al langer in de smiezen en wachtte ze dan ook op bij hun woning. De jongste broer had in augustus 2010 al sporen van inbraak achtergelaten bij de weggepeste buren. Uiteindelijk kon de politie de twee in hun woning aanhouden, de oudste broer was vlak ervoor nog betrokken bij een autodiefstal.

De Wijkraad zegt opgelucht te zijn nu de pesters zijn opgepakt.Desondanks gaf het weggepeste gezin aan nooit meer te willen wonen in de wijk. Leidsche Rijn had eerder al last van buurtterroristen die homostellen uit de wijk hadden weggepest. Burgemeester Wolfsen zei destijds dat het moeilijk was om de buurtterroristen de wijk uit te krijgen, D66 dacht er toen anders over.

Burgemeester Wolfsen bezoekt zondag om 17.00 uur een buurtbijeenkomst in Leidsche Rijn. Het weggepeste gezin zal niet aanwezig zijn en wordt vertegenwoordigd door een advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.