Op de tocht.

Wonen op een studentencomplex. Je houdt er van of moet er niet aan denken. Zo’n dertienhonderd studenten zijn van de eerste categorie getuige hun kamer op de IBB. Naast welbekende voordelen (?) als een altijd aanwezige voorraad voedsel kleven er ook nadelen aan wonen op een dergelijke locatie. Een grote groep studenten bij elkaar zorgt voor een gevoel van eenheid en veiligheid. Kruimeldieven en ander ongedierte weten daar gretig gebruik van te maken.

Met de veranderende seizoenen komen andere temperaturen. Nu het stukje bij beetje warmer wordt, zullen ook de raampjes steeds vaker open staan. Als student ga je er van uit dat er onderling niet gestolen wordt. Een aannemelijke gedachte. Glibberige gluiperts buiten deze onderlinge vertrouwensband uit en zien hierin een mooie kans om menig kamer van laptop en telefoon te ontdoen. Blijf opletten! Jij weg = raam dicht! De volgende filmpjes (via) geven weer hoe eenvoudig het wel niet is om ergens binnen te komen.

Uiteraard geldt dit niet alleen voor studentencomplexen als de Ina-Boudier Bakkerlaan. De laatste twee jaar is er weer een stijgende lijn te zien in het aantal inbraken in Utrecht. Het is dus verstandig om altijd waakzaam te zijn.

via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.