Opera op de vijver van Paleis Soestdijk

Stadsgezelschap De Utrechtse Spelen (DUS) is bezig met de voorbereidingen van de opera Orfeo ed Euridice. Deze zal van 3 juni tot 23 juli te zien zijn in, op en onder de vijver van Paleis Soestdijk.

Regisseur Jos Thie werkt voor deze opera samen met barokorkest Concerto d’Amsterdam. Volgens DUS is de opera Orfeo ed Euridice “de ultieme lofzang op de liefde”.

Koninklijk
In de opera van Von Gluck (1714-1787) gaat het om de tegenstelling tussen de bovenwereld, waar de levenden wonen en de doden in de onderwereld. Om die werelden zichtbaar te maken wil de regisseur ook het water als toneel gebruiken. Volgens regisseur Jos Thie zorgt de locatie voor een koninklijke laag in het verhaal.

Mythologie
Voor het onderwerp van zijn opera Orfeo ed Euridice (1762) greep Von Gluck terug op de mythologie. Als de beroemde zanger Orpheus hoort dat zijn geliefde Euridice is overleden, weet hij de liefdesgod Amore te overtuigen dat hij haar uit de onderwereld mag terughalen. De god stemt in, onder één voorwaarde: Orpheus mag Euridice niet aankijken voor ze na een lange tocht in de bovenwereld zijn teruggekeerd…

De opera wordt gemaakt in samenwerking met De Vrede van Utrecht.

Lees het verhaal van Orfeo ed Euridice op Wikipedia

Voor meer informatie kun je kijken op de website van DUS of in de online seizoensbrochure


Grotere kaart weergeven

De vijver van Paleis Soestdijk, het decor van Orfeo ed Euridice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.