Tweewieler wordt kunstwerk op de weg

Motoren heb je in allerlei soorten en maten. Choppers, sportmotoren en tourmotoren, maar custombikes zijn toch andere koek. Gewone motoren worden omgebouwd tot een waar kunstwerk op de weg. De motoren worden helemaal aangepast aan de wensen van de klant. Zo kan de tank een andere vorm krijgen, kan de motor extreem laag zitten, het frame kan lager worden gezet en de motor wordt met speciale verf in allerlei vormen en kleuren gespoten. Deze motoren krijgen stoere vlammen of mooie afbeeldingen aangebracht, zelfs het zadel wordt apart aangepast.

Wettelijke eisen

Een motor kan je om verschillende redenen aanpassen. Los van het uiterlijk kan het namelijk puur functioneel zijn. Zo kan een invalide op een trike rijden, een gemotoriseerde driewieler, maar dan moet hij wel met zijn handen kunnen schakelen in plaats van met de voeten. Toch is niet alles mogelijk, de motor moet blijven voldoen aan de wettelijke eisen in Nederland wil je op de motor gaan rijden.

Custom bikes zullen dus altijd veilig zijn en qua rijcomfort voldoen aan de wensen van de klant en de wettelijke norm. De emissie is hier dus ook aan gebonden, een custom bike is dus niet schadelijker voor het milieu dan een gewone motor. Verder is het in Nederland natuurlijk verplicht om een helm te dragen op de motor, een motorpak is aan te raden maar niet verplicht.

Amerikaanse custom bikes

Voldoet de motor aan alle (wettelijke) eisen, dan kan je genieten van een mooi stuk techniek op de weg dat er ook nog eens mooi uitziet.Custom bikes zijn er al langer, maar kregen internationale bekendheid door de motorbouwersserie American die sinds 2003 op de buis te zien is. In deze serie bouwen de monteurs van Orange County Choppers motoren om tot in het extreme.

Eén gedachte over “Tweewieler wordt kunstwerk op de weg

  • 28 februari, 2011 om 12:33
    Permalink

    Graag een foto.. Niet twee..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.