Utrecht hoofdstad in 2018?

Onze stad is in the race om Europese culturele hoofdstad van 2018 te worden. Elk jaar mogen twee Europese landen, een oude en een nieuwe lidstaat, een culturele hoofdstad leveren. In Nederland gaat Utrecht de strijd aan met Den Haag, Maastricht, Almere, Friesland en BrabantStad.

In 2010 zijn geïnteresseerde Utrechters, kunstenaars en culturele instellingen bij elkaar gekomen om plannen te maken voor Utrecht 2018. De resultaten van deze bijeenkomsten zijn op 14 februari jl. gepresenteerd in het gebouw van ROC Midden-Nederland in Kanaleneiland. Burgemeester Wolfsen en Commissaris van de Koningin Robbertsen waren hierbij aanwezig.

De aanwezigen konden met elkaar van mening wisselen over drie onderwerpen, te weten: Habitat, 18 en Playground. In meer woorden komt dat neer op: hoe kan de ideale stad en regio eruit zien? Wie zijn de toekomstige bewoners? Welke bagage voor hen is belangrijk? De plannen zijn nog weinig concreet te noemen. Enkele geopperde ideeën en uitspraken van de avond: ‘Geen snelweg door Amelisweerd’, ‘Iedereen moet betrokken worden, maar hoe doe je dat?’, ‘Een café voor jong en oud zou leuk zijn’ en ‘Studenten moeten blijven’.

Medio maart/april worden drie thematische werkconferenties georganiseerd om de thema’s uit te bouwen en te concretiseren.
Binnenkort in Campuscam: een gesprek met de organisaties van de concurrentie-steden Almere, Den Haag en Maastricht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.