Utrecht ziet ze vliegen

Mocht je het hebben gemist: 2011 is het jaar van de vleermuizen. Om het aantal vleermuizen in Utrecht beter in kaart te brengen, heeft de gemeente Utrecht een speciale website opgezet. Hier kunnen Utrechters melden waar en waneer zij een vleermuis hebben gezien.

Door renovaties en verbouwingen in de binnenstad zijn goede overwinteringplekken voor de gevleugelde zoogdieren schaars. Hierdoor neemt het aantal vleermuizen in Utrecht af. Om dit tegen te gaan heeft de zoogdierenvereniging speciale kelders ingericht waar de beestjes veilig kunnen overwinteren.

Tot nu toe heeft dit nog maar weinig succes opgeleverd: Afgelopen winter is er welgeteld een vleermuis meer geteld dan vorig jaar. Reden genoeg voor de gemeente om dit jaar honderd vleermuiskasten op te hangen zodat er dit jaar een beter resultaat wordt behaald.

Mocht je zelf een vleermuis spotten? Dan kan je het melden op de speciale website van de gemeente Utrecht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.