Utrechtse voetbalclub steunt campagne tegen homofobie

De Utrechste voetbalclub Odysseus’91 steunde op opmerkelijke wijze zaterdag de internationale campagne ‘football versus homofobia’. Door roze bandjes te dragen tijdens de wedstrijden wilden zij homo’s in het voetbal een steun in de rug geven.

Zaterdag zou hij zijn 50ste levensjaar vieren: profvoetballer Justin Fashanu was de eerste in de Britse voetbalhistorie die voor zijn homoseksualiteit uitkwam. Zijn leven eindigde tragisch, Justin hing zichzelf op. Kritiek en beschuldigingen kon hij niet meer aan. Reden om 19 februari de ‘Internationale Dag tegen Homofobie in het Voetbal’ te organiseren. Initiatief kwam van het Engelse The Justin Campain, een organisatie tegen het homofobe in het amateur- en profvoetbal.

De Utrechtse voetbalclub Odysseus ’91 wilt op deze manier het onderwerp bespreekbaar maken in de voetbalwereld. Voorzitter Guusje Collin sprak aan het begin van de dag iedereen toe en in de kleedkamer waren er roze koeken bij de thee. Alle thuis-spelende teams droegen door roze banden tijdens het spelen van de wedstrijden. Ook de spelers van Heren 1, die uit speelden tegen USV Elinkwijk (uitslag: 2-3), trapten af met een roze band om hun bovenarmen. Ook naast het veld lieten supporters op dezelfde wijze zien dat homoseksuelen welkom zijn in het voetbal. Hiermee is Odysseus ’91 de eerste Nederlandse vereniging die deze internationale manifestatie steunt. Zaterdag vonden in meer dan negen landen benefietwedstrijden plaats voor ‘football versus homofobia.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.