Weer brand in de Rabobanktorens

En alweer is het raak! De Rabotorens zijn nog niet (volledig) in gebruik genomen en voor de vierde keer heeft er brand gewoed in een van de torens. Dit keer stond het gebouw op de tweede verdieping in brand.

De torens aan de Croeselaan, een van de hoogste gebouwen van Utrecht, hebben tot nu toe al meer dan 200 miljoen euro gekost. Maar ondanks de hoge kosten zijn de torens niet geheel brandveilig te noemen. Vier keer brand in een nog niet (officieel) geopend gebouw, is toch wel veel. In de zomer van 2010 veroorzaakte een grote brand op de hoogste verdiepingen zelfs een jaar bouwvertraging op. Vanwege de grote hoogte was het vuur toen moeilijk onder controle te krijgen. In oktober 2010 was er zelfs twee keer op één dag brand.

De brand van afgelopen vrijdag ging gepaard met veel rookontwikkeling. Door de sprinklerinstallaties die in werking zijn getreden is waarschijnlijk opnieuw schade aan het gebouw aangericht. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.