Ipad 2: dun, licht en snel


De nieuwe Ipad 2
is sneller, dunner en lichter. Zo vertelde topman Steve Jobs van Apple gisteravond, de hele presentatie werd door verschillende bloggers bij gehouden en live gelezen door Apple-fans. Een jaar na de lancering van het eerste tabloid van Apple werd het tijd voor verbeteringen.

Camera
Naast een lichter gewicht en een snellere processor beschikt de Ipad over twee camera’s: één op de voorkant en een camera op de achterkant. Met de camera op de voorkant introduceert Apple het ‘videocallen’ voor de Ipad. De camera op de achterkant maakt het mogelijk om tijdens het videocallen de gebeurtenissen aan de andere kant van de kamer te laten zien.

Covers
Met een nieuwe Ipad is het ook tijd voor een nieuwe vormgeving: de Ipad is niet alleen in het ouderwets zwart te verkrijgen, maar nu ook in het wit. Daarnaast is er een nieuwe hoes voor de Ipad, die net zo high tech is als het apparaat zelf. De hoes (die in tien kleuren verkrijgbaar is) klikt vast aan de Ipad met een magneet en beschermt alleen het scherm. Daarbij is de hoes volledig opvouwbaar waardoor die ook als standaard gebruikt kan worden. Bij het verwijderen van de hoes van het scherm start de Ipad vanzelf op.

Kabeltjes
Met de nieuwe Ipad introduceert Apple meteen een mogelijkheid om video’s op je televisiescherm te kijken vanaf je Ipad. Een nieuw kabeltje (die apart verkocht wordt) maakt het mogelijk om een hele groep met je mee te laten genieten van je foto’s, presentaties en filmpjes.

Prijzen
Het enige wat niet veranderd is aan de Ipad zijn de prijzen van het apparaat. De goedkoopste Ipad, die alleen met WiFi werkt en een geheugen heeft van 16 GB kost (net als de vorige) 500 dollar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. Vanaf 25 maart zal het tabloid ook in Nederland te koop zijn.

2 gedachten over “Ipad 2: dun, licht en snel

  • 17 maart, 2011 om 19:02
    Permalink

    hi! I am zahara and love playin games!!

  • 17 maart, 2011 om 19:01
    Permalink

    i want a ipad to play games and do fun stuff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.