Lang leve de SRV

Als het aan de Utrechtse Erik van Haren ligt, zal de oerHollandse SRV wagen voorlopig nog rondrijden in onze stad. Een opvolger heeft hij nog niet, maar hij kan in ieder geval nog enkele jaren door. Maar is deze manier van boodschappen doen niet hopeloos ouderwets?

Een rijdende supermarkt was in de jaren zeventig niets bijzonders. Zo bereikte de SRV-man makkelijk dorpen zonder supermarkten. En konden de thuisblijvende huismoeders op het laatste moment hun pakje melk en doos eieren op de kop tikken. In tijden waarin in elke wijk meerdere supermarkten te vinden zijn lijkt dit bijna overbodig.

Toch vindt Erik dat het van belang is de SRV wagen (wat staat voor ‘samen rationeel verkopen’) van cruciaal belang is. En zeker in Utrecht. Hij rijdt met zijn wagen zes dagen per week door verschillende wijken waar vooral veel senioren wonen. Zij hebben volgens hem geen supermarkten in de buurt en zijn blij met de zelfstandigheid die een SRV-wagen vervolgens biedt. Erik kan er in ieder geval elke maand van rondkomen. Van een veertig jaar oud concept.

 

De route die Erik elke donderdag door Utrecht maakt is hieronder te zien:
View Route SRV wagen donderdag in a larger map

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.