Afvoerputje van Utrecht

Weet jij waar het afvoerputje, oftewel het laagtste punt van Utrecht, zich bevindt? Wij van Campus Cam hebben hem gevonden. Een volkstuin op het volkstuinencomplex De Driehoek in Tuindorp-Oost is het afvoerputje van Utrecht.

Ons afvoerputje ligt 6 meter onder Normaal Amsterdams Peil (N.A.P.) Dit betekent niet dat de volkstuin continu blank staat. Omliggende sloten zorgen ervoor dat de waterstand op peil blijft. Het laagste punt van Nederland ligt op 6,76 meter onder het N.A.P. in Nieuwerkerk aan den IJssel. De hoogste berg in Utrecht verschilt maar liefst 75 meter met ons afvoerputje. De Amerongse berg is namelijk 69 meter hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.