Bezinning op Utrecht Centraal

We hebben het allemaal al wel eens willen doen. Lekker op de grond gaan zitten op Utrecht Centraal, omdat alle bankjes bezet waren. Gisterochtend was het voor een grote groep dan zover. Maar met een heel ander doel: mediteren.

Tijdens de vrijdagochtendspits werd er een meditatieactie gehouden om aandacht te vragen voor een kalmer en bewuster bestaan. Georganiseerd door BodhiTV, de jongerenorganisatie van de Boeddhistische Omroep Stichting. Dit alles ter gelegenheid van het Tibetaans Nieuwjaar dat vandaag ingaat.

Ondanks heel wat verbaasde gezichten, leek de boodschap van de 50 jonge boeddhisten over te komen. Er daalde een soort rust over de normaal zo drukke en haastige stationshal. De “Boeddhamob” was volgens de organisatie zeker voor herhaling vatbaar.

En dan nu: bezinning op de zaterdagmiddag. Die houden we erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.