Elinkwijk houdt talenten liever in Utrecht

De voetbalvereniging Elinkwijk heeft een samenwerkingsverband met eredivisionist FC Utrecht. De amateurvereniging stuurt haar talenten niet meer naar PSV, dat in het verleden een aantal grote talenten strikte. De jonge voetballers van Elinkwijk krijgen nu kans bij FC Utrecht te voetballen. PSV kan blijven scouten, maar FC Utrecht krijgt als eerste de kans om ze te tekenen.

De Elinkwijkers staat te boek als een van de grootste amateurvereniging in de provincie Utrecht. Ze hebben al meerdere malen de Hoofdklasse gewonnen. De laatste dateert uit 1991. Toch is niet de eerste elftal die de krantenkoppen haalt. De jeugdopleiding van Elinkwijk is de uithangbord van de club. Spelers als Marco van Basten en Gerald Vanenburg hebben bij club uit Zuilen gespeeld.
 

Elinkwijk met FC Utrecht
De afgelopen jaren vertrokken er steeds meer talenten naar PSV. De bekendste namen zijn Ismail Aissati en Ibrahim Afellay. Laatstgenoemde speelt inmiddels bij het grote FC Barcelona. Tegenwoordig speelt er een ander ex-Elinkwijker bij het eerste van PSV, namelijk Zakaria Labyad. Vorig jaar is Elinkwijk een nieuwe samenwerking aangegaan, namelijk met de lokale FC Utrecht. De eredivisionist hoopt net als PSV een aantal grote talenten te kunnen strikken in de toekomst.
 

Afellay heeft bij Elinkwijk geen Spaans gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.