Even geen kraanwater in Utrecht

Door een gesprongen waterleiding hebben zo’n 150 huishoudens aan de Biltstraat, de Wittevrouwen- en de Kapelstraat vanochtend het zonder kraanwater moeten doen. Je bent er zo gewend aan, hup die kraan open en de doorzichtige vloeistof die water heet stroomt je tegemoet. Allerlei belangrijke huishoudelijke klussen kunnen geen doorgang vinden. Maar het ergste is nog dat als je enorme dorst hebt, niet snel een glas water kan nemen.

Even snel een kopje koffie of thee zetten, zonder even snel water te tappen uit de kraan, zal je toch al met flessen water in de weer moeten. Het waterleidingsbedrijf dat in Utrecht voor het gemak van drinkwater uit de kraan zorgt, is Vitens.
Leidingwater is in Utrecht nog niet zo lang een zekerheidje, 125 jaar geleden werden de leidingen voor het eerst aangelegd. Hiervoor dronken Utrechters regenwater of water uit een bron.

Gelukkig voor de mensen die last hadden van de gesprongen leiding, was dit na een paar uur verholpen. Wel kan de druk lager zijn dan normaal en kan er sprake zijn van bruin water, dat laatste is overigens niet schadelijk voor de gezondheid.

Water, niemand kan zonder. Eddy Zoëy laat zien wat je er allemaal mee kan met al dat (kraan)water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.