Festival seizoen Utrecht bijna van start

Het komt maar weinig voor dat op de Neude niets staat. Geen tent. Geen podium. Geen bar. Geen terrassen. Geen festival. Want er zijn juist bijzonder veel festivals in onze stad. En met de lente in aantocht, kunnen we weer rekenen op een fikse portie kunst, cultuur en muziek. Nu de zon nog.

Tweetakt festival

Tweetakt festival (een twaalf dagen durend festival voor jeugdpodiumkunsten) trapt af op 16 maart. Twaalf dagen lang zijn er op verschillende locaties in de stad producties te bewonderen van jonge makers, maar ook juist gevestigde namen uit het binnen- maar ook buitenland. Op de Neude zal twaalf dagen lang een paar glazen groentekassen staan waar bandjes als Lucky Fonz III optreden en een biertje gedronken kan worden.

Springdance Festival

Van 14 tot 24 april vindt het Springdance festival plaats. Tien dagen lang zal onze binnenstad helemaal in het teken van dans staan. Het festival presenteert juist vernieuwende en spraakmakende voorstellingen van jonge choreografen uit verschillende landen. En dat betekent overigens niet dat je een danskenner moet zijn om het hier naar je zin te hebben. De notenkraker in vijf verschillende uitvoeringen gezien te hebben is geen voorwaarde. Juist dansfilms en flash mob optredens moet een introductie zijn voor de beginnende dansliefhebber.

Festival a/d Werf

En voor de zomer nog begint wordt onze stad getrakteerd op de 26e editie van Festival a/d Werf, een theater en muziekfestival. Dit zal van 19 tot 28 mei gebeuren. De Neude zal omgetoverd worden tot een groot muziekpodium waar elke avond gratis bands als Alamo Race Track, Houses, Thus:Owls, Krach en Eefje zullen optreden.  Festival a/d Werf zou niet Festival a/d Werf zijn als er in navolging op afgelopen jaren een architectonisch hoogstandje op de Neude te vinden is. Na een tientallen meters hoge fluoroze pinguin en een torenhoog bouwwerk met de tekst ‘MAKE NO PLANS’ zal er dit jaar een lange wand gebouwd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.