Gehandicapten snel aangewezen op ‘basic wonen’

Als je als student zijnde van de een op de andere dag gehandicapt raakt heeft dit voor, onder meer, je woonsituatie grote gevolgen. Als je provisorisch een gehandicapten woning wilt bewonen is er geen probleem. Wanneer je een ander huis gaat kopen, waar veel meer in aangepast moet worden, wordt het al gauw een lastiger verhaal.

Aangezien de situatie al vervelend genoeg is, zou je misschien toch wel wat rianter willen gaan wonen. Rianter dan een kleine, simpel aangepaste woning. De gemeente geeft hier in negen van de tien gevallen alleen geen extra geld, voor aanpassingen, meer aan uit. Men heeft er zelf voor gekozen om een ‘adequate woning’ te verlaten en een grotere woning te gaan bewonen.

Iedere gemeente in Nederland heeft een bepaalde ‘pot’ waaruit geld gehaald kan worden. Afhankelijk van de situatie en de hoeveelheid noodzakelijke aanpassingen die er gedaan moeten worden, komt dit bedrag uit op een slordige 6000 euro. Voor een ‘basic aanpassing’ van een studentenhuis ben je alleen al 17.ooo euro kwijt. Niet alleen een lichamelijk, maar dus ook een financiële tegenslag.

Eén gedachte over “Gehandicapten snel aangewezen op ‘basic wonen’

  • 21 februari, 2014 om 10:48
    Permalink

    Heel interessant en informatief blog. Naar mijn grote verdriet is mijn dochter een half jaar geleden ook gehandicapt geraakt ten gevolge van een ongeluk. Gelukkig wonen wij redelijk dicht bij haar school waardoor ze weer thuis kon komen wonen. Ik heb thuis verschillende medische hulpmiddelen aangebracht (online besteld bij hulpwinkel.nl, super!), waardoor zij toch nog ‘zelfstandig’ kan wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.