Gemeente doet aan voorjaarsschoonmaak

Een beetje op je fiets passen is altijd slim, maar deze maand moet je je fiets extra in de gaten houden. De gemeente start binnenkort namelijk weer een fietsenopruimactie.

Alle fietsen rondom het station krijgen deze maand een blauw label aan het stuur gehangen, waarop staat dat de tweewieler niet langer dan 28 dagen geparkeerd mag staan. Als een fiets op 4 april nog een blauw label heeft, dan wordt hij een echte weesfiets.

Langparkeerders

Volgens de gemeente zijn fietsklemmen in het
stationsgebied niet bedoeld voor het lang stallen van de fiets. Toch staan er fietsen maandenlang ongebruikt in de klemmen of daarbuiten. De fietsen worden geparkeerd en vaak niet meer opgehaald. Zonde van de ruimte, vindt de gemeente.

Fiets weg?

Tijdens de laatste actie in het stationsgebied zijn 1500 fietsen meegenomen. Hiervan is minder dan 1% door de eigenaar weer opgehaald. Verwijderde fietsen kunnen binnen twee weken voor €12,50 opgehaald worden in het gemeentelijk fietsendepot. Fietsen die niet worden opgehaald worden opgeknapt en gaan in de verkoop als tweedehandsfiets.

Binnenkort op CampusCam: weesfietsen in het Utrechtse fietsendepot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.