En het zomerdrankje van 2011 is…

Rosé, prosecco, rosébier? Iedere zomer is er wel een hype in drankjesland. Met de eerste zonnestralen en de zomertijd van dit weekend is het tijd om de kanshebbers van deze zomer te presenteren. Want: welk drankje moét je bestellen om er een beetje bij te horen?

Het halfnaakte mannendrankje
Is het het drankje met de mooie-mannen-met-ontbloot-bovenlijf-zingen-en-plukken-appels-reclame? Oftewel: Jillz, “de sparkling cider blend”. Iets minder aantrekkelijk, maar wel iets duidelijker verwoord: een mix van appelcider, gerstemout en bruis water?

Say whaaat?!
Of is het soms het Italiaanse aperatiefje Aperol? Apewatte? Aperol. Iets sterker dan wijn, wat zoeter dan Campari en gemaakt van wijn, rabarber, kruiden en sinaasappels. Al verkocht?

 

Drink je ijsje
Een andere grote kanshebber is het “raketje”. Een drankje dat menig apres-skieer niet vreemd zal zijn. Ondanks dit koude, sneeuw imago is dit een ontzettend zomers drankje. Meng Bacardi Razz met Sinas en Coebergh en je hebt een drankje dat niet alleen smaakt naar het welbekende ijsje, het heeft ook nog eens dezelfde zomerse kleurtjes. En als je dan toch zelf al een drankje hebt, geef dat ijsje dan gewoon aan je konijn:


 

Net niet luxe
Last but not least is de Cava. Een perfecte middenmoot tussen de eens zo populaire Prosecco en de luxueuze, maar o zo dure Champagne. De economie trekt langzaam weer aan, maar met de bezuinigingen op het oog is het een economisch verantwoorde keuze. Simpel, klassiek en een tikkie conservatief. Maar altijd bruizend en fris. Een nieuwe winnaar?
Hier in ieder geval een lesje “cava” dan kan je meteen opscheppen tegenover je nieuwe zomerliefde.


 

Breng je stem uit!

Wat wordt het zomerdrankje van 2011?

View Results

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.