HipHop(a)

Ouderen en hiphop: een ongebruikelijke combinatie. Over het algemeen zal je de meeste ouderen horen zeggen dat het maar herrie is, als ze het uberhaupt al ooit gehoord hebben.

Fotograaf London Loy nam de proef op de som en zette negen ouderen een koptelefoon op, zonder dat ze wisten wat ze te horen zouden krijgen. En ja hoor, wat ze te horen kregen was geen Bach of Mozart maar NWA, Public Enemy en LL Cool J. Kortom: hiphop.

Music for the oldies
London legde de reactie van de oude mensen vast op de gevoelige plaat en zo ontstond de portretserie The Oldi’Z. De 37-jarige fotograaf gaf de portretten de namen van de nummers waarnaar geluisterd werd. ‘Psycho‘, ‘Paper Thin‘ en ‘Rebel Without a Pause‘ zijn daar een paar van.

Als ik later groot ben…
Het idee ontstond toen London zich afvroeg waar hij naar zou luisteren als hij een “oudje” zou zijn. Hiphop was zijn antwoord. “Daar ben ik mee opgegroeid en daar zal ik altijd naar luisteren, ik hou ook van andere genres, maar hiphop is mijn basis en dat zal het voor altijd zijn. Zo is het project ‘The Oldi’Z’ ontstaan”, legt hij uit.

De duivel
The Oldi’Z is te zien in, hoe kan het ook anders, hiphop cafe De Duivel in Amsterdam en zal daarna te zien zijn in de WESC Concept Store in Amsterdam en Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.