Colour Kitchen geeft jongeren een kans


Leren snijden, prakken, stampen, roeren en proeven van een chefkok. Voor vijftien Utrechtse jongeren is het sinds vijf weken de normaalste zaak van de wereld. Iedere dag staan zij met chefkok Tony Philippi in de keuken. Hier leren ze het bereiden van onder andere soepen, sauzen, toetjes en salades.

De vijftien jongeren krijgen in een jaar tijd een MBO 2 koksopleiding, een opleiding die meestal twee tot drie jaar duurt. En dat is hard werken, zo vertelt Jennifer: “Wij zijn iedere dag hier, meestal zijn we bezig met het bereiden van de mise en place voor vanavond en tussendoor krijgen we lessen over vissoorten, het maken van brooddeeg en het gebruik van verschillende messen.”

Het aanbieden van de opleiding wordt door stichting Colour Your Dreams gedaan. In het Colour Kitchen project krijgen vijftien jongeren die moeite hebben met vinden van een baan de kans om een volledige opleiding te volgen. De jongeren hebben een verleden met justitie, hebben een leerachterstand of moeite met het vinden van een baan door het missen van het juiste diploma.

Het project doet denken aan het project van Jamie Oliver. Hierbij deed Jamie ongeveer hetzelfde met jongeren in Engeland, Australië en later ook in Amsterdam met het restaurant Fifteen. Het project van The Colour Kitchen geeft de jongeren echter niet alleen de lessen, maar ook een diploma. Daarnaast proberen de medewerkers van het project de jongeren te stimuleren verder te gaan met een koksopleiding en helpen ze de jongeren met het vinden van werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.