Laptops veroveren koffietenten

De ‘ laptopistan-trend’  uit Amerika heeft nu ook Utrecht bereikt. Steeds meer koffietenten lijken te veranderen in kantoren, omdat velen achter hun laptop zitten te werken. Studenten, freelancers en zzp’ers zitten uren hun mail te beantwoorden, het laatste nieuws te checken of te werken.

In de Coffee Company aan de Vismarkt in Utrecht is een sociaal gesprek zeldzaam geworden. De meeste mensen zitten met een laptop achter hun pc en lijken compleet van de wereld afgesloten. Ook het onlangs geopende Douwe Egberts Cafe aan de Korte Jansstraat blijkt een gewilde hangplek voor de laptopnomade.

In New York zijn er al veel cafe’s waar alleen nog maar mensen met een laptop zitten. Mensen kijken vreemd op als je een gesprek begint. In Amsterdam hebben al veel koffiezaken maatregelen getroffen door wifi uit te zetten. Ze hopen hiermee dat het chatten weer plaatsmaakt voor het ouderwetse koffieleuten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.