Lekker weer, maar pas op!

Na weken van kille ellende en druilerig weer lijkt het erop dat het daadwerkelijk mooi weer blijft. De zon straalt al enige dagen aan de hemel en de regenluchten lijken definitief verdwijnen, op een spatje hier en daar na dan. We gaan massaal weer de terrassen op om biertjes te drinken of gewoon heerlijk van de temperatuur te genieten. Maar pas op! Een verbranding schuilt al in een klein hoekje.

Tenminste, voor zij die niet op wintersport zijn geweest. Een miljoen Nederlanders kunnen dit bericht dus wegklikken.

Veelal wordt gedacht dat insmeren alleen in de zomer nodig is. We vergeten dat, ook al is het bewolkt, zo’n 60-80% van de zonnestralen toch door de wolken komt. Even een half uurtje de zon meepakken klinkt misschien onschuldig, maar omdat je de hele winter praktisch geen zon hebt gehad kan een kwartiertje al zorgen voor de eerste verbrandingen. Oppassen dus, als kreeft rondgaan aan het begin van de lente is natuurlijk niet helemaal de bedoeling!

Ons devies: duik verantwoord de zon in! Laat je huid eerst even wennen, bouw het langzaam op voordat je uren op het terras gaat hangen. Minder verbrand op het terras zorgt misschien voor een betere sfeer, waardoor het Utrechtse terras wellicht beter beoordeeld zal worden..
Misschien een idee om eerst even een zonnebankje te pakken?

Verantwoord zonnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.