Massahysterie rond Ipad 2

Gister was het eindelijk zover: de nieuwe Ipad 2 is te koop in Nederland. Vanaf 17.00 uur mochten elektronica-winkels het populaire tablet eindelijk verkopen. Het tablet was de hele dag via internet al verkrijgbaar.

“Vanaf een uur of twaalf stonden de mensen al in de rij”, zo vertelt Dennis, werkzaam bij de MediaMarkt in Utrecht. “Mensen willen dat ding hebben. Bij de vorige Ipad was het net iets drukker hier, toen was het nog nieuw. Nu zie je dat het de echte fanaten zijn die dat eerste ding hebben en nu meteen ook de nieuwste willen.”

Opvallend is dat het publiek vooral met eigen Apple producten in de rij staat. Tweets worden achtergelaten via verschillende generaties Iphones en muziek wordt geluisterd via de Ipod. Anna (op 4/5 van de rij) met haar Iphone in de hand observeert ze de rest van de rij: “Ik denk dat deze mensen allemaal de goedkoopste willen. Laten we eerlijk zijn: zo’n ding is niet echt goedkoop. Ik wil er zelf één met meer geheugen, dus dan betaal ik ook meer.”

De oude Ipads gaan niet meteen uit het assortiment. Of de prijzen daarvan zullen dalen weten winkeleigenaren nog niet, zo vertelt Dirk, werkzaam bij Dixons. “Apple is over het algemeen vrij streng over ‘in de uitverkoop’, dus dat doe je niet zomaar.” De iPad 1 verdwijnt bij de mensen in de rij niet in de kast. Jesse (redelijk vooraan in de rij): “Mijn oude iPad gaat naar mijn moeder, zo hebben we er allemaal weer wat aan.”

Bij binnenkomst van de vier iPads die als voorbeeld dienen in de wereld werd enthousiast geklapt door het publiek. Eric (helemaal achteraan in de rij): “Ik hoop echt dat ik nog aan de beurt kom, anders jat ik die voorbeeld-iPads wel mee.”

Tijdlijn verkoop iPad vanaf 2010:

De iPad laat online nu drie tot vier weken op zich wachten. In de winkels waren de iPads binnen het uur uitverkocht.

Voor informatie over de iPad kunt u op deze website naar iPad zoeken, hierbij staat volop informatie over de nieuwe iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.