MBO Keuzegids: ‘Utrechtse vakschool Nimeto is de beste’

De Utrechtse MBO-vakschool Nimeto is volgens de Keuzegids 2011 het beste opleidingsinstituut in middelbaar beroepsonderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP), dat onafhankelijk de plus- en minpunten van elke school in kaart heeft gebracht.

Ook vorig jaar stond de school al in de top-3. De opleidingen zijn getoetst op onder meer de kwaliteit van docenten, faciliteiten en de kans op een diploma. Om dit te onderzoeken heeft het HOP studenten ge-enquêteerd en slagingspercentages opgevraagd. Studenten klagen het meest over niet gemelde roosterwijzigingen, slechte begeleiding en het gebrek aan luisteren naar de mening van studenten.

Zwak
Vorig jaar kwam de eerste Keuzegids uit, toen deed het boekje veel stof opwaaien in de onderwijswereld. Er kwamen, na inspectie, 64 zwakke opleidingen uit de bus.

Op de website van de Keuzegids vertelt HOP: “De branchevereniging MBORaad bleek zo geschrokken van de openbaarmaking van kwaliteitsoordelen over opleidingen dat ze de feestelijke presentatie van de Keuzegids MBO-studies besloot te torpederen. Intussen hebben beide partijen de vrede getekend, en zal de MBORaad volgend jaar meewerken aan de beschikbaarheid van actuele en betrouwbare gegevens over zaken als studie-uitval en studiesucces.”

 

Hbo en WO
Aankomend studenten aan hbo- en universitaire opleidingen kunnen ook de Keuzegids raadplegen. De allerhoogste score voor de masters heeft de opleiding typografie van kunsthogeschool Artez in Arnhem; de master Fashion Strategy staat onderaan de lijst.

De meest gewaardeerde opleidingen in de gids voor universitaire studenten zijn bijna allemaal exacte en medische studies; de koploper is aardwetenschappen. Studenten in deze disciplines krijgen er meer onderwijs, haken minder snel af, en beoordelen het onderwijs ook duidelijk positiever.

Pluspunten
Uit de gids voor het hbo krijgt het Zuiden van Nederland pluspunten. Onderwijsinstellingen in die regio krijgen allemaal een een bovengemiddeld positieve beoordeling.

Een videofragment van RTV Utrecht over de scores van Utrechtse HBO-opleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.