Mediteren doe je zo…

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, meditatie en yoga. Vanaf donderdag worden deze lessen ook gegeven in de multiculturele wijk Lombok. Bij Studio Bilderdijkstraat kunnen Utrechters meditatielessen volgen. Met die meditatielessen is het het de bedoeling dat de cursisten een lange tijd stil en gefocust zijn.

De lessen in Lombok zijn vooral bedoeld voor Utrechters die geen tijd hebben om thuis te mediteren. Het mediteren komt uit het boeddhisme. Voor mensen is het een methode om even hun hersens leeg te maken en niet te denken aan wat er nog moet komen. Dus even geen stress, geen toekomstplannen, je bent helemaal zen. De lessen worden vooral gevolgd door vrouwen.

Er is een mediatie waarop je jezelf focust op een object, bijvoorbeeld een beeldje. Bij de lessen in Lombok wordt hier geen gebruik van gemaakt. Hier worden objectvrije meditatielessen aangeboden en ontspan je gewoon in een groep. Mensen die aan yoga doen zullen veel elementen van het mediteren al kennen. Yoga is namelijk een onderdeel van het mediteren. Wat veel cursisten in eerste instantie denken, is dat je gaat ‘zweven‘ bij het mediteren. Dit is echter niet het geval. Met het mediteren blijf je met je voeten op de grond en je gedachten in de lucht.

Wie er wil mediteren kan dat doen op deze muziek:

En als je niet weet hoe je moet mediteren, dan heb je hier een spoedcursus:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.