Mijdrecht opgeschrikt door conifeerbrand

Stel je woont in Mijdrecht en je hebt niets te doen. Wat doe je dan? Je kunt natuurlijk naar de lokale watertoren, je kunt naar het plaatselijke Fort, of je kunt natuurlijk je lucifers pakken en een paar coniferen in de fik gaan steken. De pyromaan in Mijdrecht was blijkbaar uitgekeken op de eerste twee trekplijsters en dus richt hij zich nu volledig op het afbranden van Coniferae. Want zo noemen wij, Latinisten deze overbekende struik.

Vandaag werd voor het eerst dit jaar weer een conifeer in de hens gestoken, vorig jaar was de Mijdrechtse pyromaan tientallen keren actief. In de zomer leek er een doorbraak te zijn in de coniferengate, maar helaas! De verdachte bleek onschuldig.

En nu slaat de pyromaan weer toe. Coniferen zijn de belangrijkste houtleverancier ter wereld. Het afbranden ervan is dus zonde. Ik denk dat ik namens de hele Nederlandse Coniferen Vereniging spreek, als ik zeg: Stop! meneer de pyromaan. Het is goed zo! Het is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.