Nieuw: Gamelab aan Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht biedt als enige in Nederland een universitaire opleiding aan in het ontwikkelen van computergames. Deze week is het Gamelab van de Universiteit officieel geopend. Informaticastudenten van de opleiding kunnen deze richting volgen.

Steeds meer gamebedrijven (bv W!Games en Playlogic Games) zetten voet aan grond in Nederland en daarbuiten. Door het Gamelab worden studenten beter opgeleid voor een carrière bij een van deze bedrijven.

Vrouwen en games
Vrouwen vormen een steeds belangrijkere doelgroep, daarom is het belangrijk om games te maken die hen aanspreken. En wie kunnen dat nu beter dan de vrouwen zelf. De game-industrie zit te springen om vrouwelijke ontwerpers. De Universiteit wilt met de nieuwe richting meer vrouwen enthousiast maken voor het vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.