Nijns feestjurk

Nijn krijgt uitbreiding van haar kledingskast. Terecht, want in het jaar van het konijn mag Utrechts en werelds bekendste konijn niet over het hoofd worden gezien. Zeker niet wanneer kunstenaar en vader van Nijn, Bruna, precies vijf jaar een museum onder zijn naam in de stad heeft staan……

83-jarige Bruna werkt al 55 jaar aan nieuwe verhalen met Nijntje. In het museum verschijnt ze dan ook in allerlei vormen: in 3d op een scherm, op speelgoed, op tekeningen en de beroemde vierkante boekjes. Per april zal op de bovenste verdieping van het museum een witte plastick Nijn te zien zijn met uiteenlopende outfits. ‘Nijn in de mode’.

Bekende nationale en internationale modeontwerpers zijn tot die tijd druk aan het ontwerpen aan een feestjurk. Nou ja, jurk, er zijn geen strenge regels. Het mag ook een broek of een andere bijzondere creatie worden! Bruna zelf levert natuurlijk ook een bijdrage. Een 2d jurk.

Manou Nonnekes: het Dick Bruna Huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.