Op de fiets door Afrika

“Waarom?” Zou je denken. De Utrechter Robert Knol (37) weet het: voor een goed doel. In 80 dagen rijdt hij van Caïro naar Kaapstad om geld in te zamelen voor de aanleg van water en sanitaire voorzieningen voor de scholengemeenschap in Nyanje, Zambia. Een route van 11200 kilometer.

Zijn actie en de afstand die hij aflegt zijn geïnspireerd op Ralph Tuijn. Knol zag hem half augustus op tv het wereldrecord halen (in je eentje op de fiets door het hele continent Afrika) en dacht dat ook wel te kunnen. Zodoende. Behalve voor het goede doel wil hij dus ook dit record te verbreken.

Die enorme afstand rijdt ook Robert Knol helemaal alleen. Naar eigen zeggen kon hij niemand zo gek krijgen met hem mee te gaan. Maar de kriebels werden bij hem teveel en hij besloot het dan maar solo te doen. Zijn vrouw moet maar wachten tot hij terugkomt.

Knol’s voortgang is te volgen op zijn website. Daar kun je reageren, doneren en inspireren.

Hem tegenkomen in Ethiopië kan ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.