Oudjes doen het nog best!

 

Parkeerautomaten kunnen lastig te bedienen zijn. Helemaal als ze hypermodern zijn. Laat staan als je wat ouder bent en niet bent opgegroeid met internet of computers. Om problemen aan te kaarten die voor ouderen van dagen spelen, heeft de gemeente Utrecht een adviescommissie voor ouderen.

 

Voorwaarden

De adviescommissie telt allerlei leden, maar er is een randvoorwaarde. Je moet oud zijn. Vijfenzestig plus heeft dus ook een stem in Utrecht. In een maandelijkse vergadering worden er verschillende onderwerpen besproken. Om zo problemen op te lossen die voor ouderen spelen.

Filmpje

Het kan een moeilijk hanteerbare parkeerautomaat zijn, maar het kan ook een winkelcentrum zijn waarin de route niet duidelijk uitgestippeld is. Onlangs verscheen er ook een oud-lid van deze adviescommissie Aad Burger bij RTV Utrecht. Hij deed zijn beklag over de slechte route over de trambaan. Voor de DWDD-kijker wel bekend, maar  deze meneer weet zijn beklag goed over te brengen!

 

Carrière na de adviescommissie

In een aflevering van campuscam is te zien hoe oud-lid Joan Vermeulen (83), zich nog steeds in zet voor haar omgeving. Nadat haar periode bij de adviescommissie niet langer verlengd kon worden, blijft zij aan het werk. Alleen nu bij een ander  onderdeel van de gemeente: Solgu. Deze organisatie zet zich in voor lichamelijk gehandicapten in de gemeente. Het portret komt binnenkort online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.