Pas op voor overstekende.. Motorrijders.

Je kunt er bijna op rekenen, wanneer het weer verbeterd gebeuren er ongelukken met motoren. Gister was het ook weer raak. Het gebeurde op de Amsterdamsestraatweg in Baarn. Een automobilist kwam vanuit de richting Soestdijk, en wilde links afslaan bij scoutingcentrum Buitenzorg. Een andere auto moest hierdoor uitwijken. De motorrijder zag dit te laat, en reed op de auto in.
View Larger Map

Het is een terugkomend fenomeen. Wanneer de lente begint en de de eerste weekenden met lekker weer zijn geweest gebeuren er veel ongelukken in het verkeer waarbij motorrijders zijn betrokken. Vooral maart en mei zijn maanden met grote risicowaardes. Alhoewel de gevaarlijkste maand oktober blijkt te zijn.

De reden voor het verhoogde gevaar voor motorrijders in het voorjaar komt van twee kanten: de motorrijder is een deel van zijn ervaring kwijt door de winter maanden en de autochauffeurs moeten zich weer aanpassen aan het verkeer mét motorrijders. Tico Blokhuis, 13 jaar instructeur, legt het uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.