Schrijf vrijwillig een boek

Vrijwilligerswerk is hot. Het staat interessant op je cv, het is goed voor je karma en je helpt een ander. De Vrijwilligerscentrale Utrecht heeft voor iedereen die ook wat voor een ander wil doen een nieuw idee bedacht, ‘Levensboeken’.

In dit project krijgen ouderen in Utrecht een vrijwilliger aangewezen die hun levensverhaal opschrijft in een boek. De bedoeling is om herinneringen op te halen van de welbekende ‘ goeie ouwe tijd’ en was vroeger eigenlijk alles wel beter?

Levensverhaal

Als vrijwilliger krijg je een basistraining waarin wordt uitgelegd hoe je het beste te werk kunt gaan. Vervolgens worden de vrijwilligers gekoppeld aan een Utrechtse oudere. Gedurende gemiddeld drie maanden ga je daar wekelijks (of twee wekelijks) op bezoek, luistert naar het levensverhaal en maakt hiervan een boek met foto’s en verhalen over hoogte- en dieptepunten. De oudere is de eindredacteur: hij of zij bepaalt wat er wel en niet in het boek komt.

Workshops

Om je niet helemaal in het diepe te gooien zullen er workshops worden aangeboden. Hierbij moet je denken aan interviewtechnieken, foto’s bewerken en hoe maak ik de lay-out bijvoorbeeld. Dus wil jij iets voor een ander betekenen en kan je goed luisteren en schrijven? Meld je dan aan via de website www.levensboekenutrecht.nl of bel 030 231 22 89

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.