Serie postzegels voor Universiteit Utrecht

Gerard ’t Hooft, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, kan niet meer onopgemerkt door het leven. Ter ere van het 375-jarige jubileum van de UU heeft TNT een serie van tien postzegels uitgegeven, met ’t Hooft als afbeelding op de zegels. Vanaf vandaag zijn de postzegels te koop bij alle TNT-verkooppunten en de universitaire webshop.

Het is niet de eerste keer dat de postzegels, ter gelegenheid van het lustrum van de Universiteit Utrecht, zijn verschenen. Ook in 1936 en in 1986 gingen ze er met de eer vandoor. Dit jaar zijn de zegels ontworpen door de Utrechtse ontwerpers Kummer & Herrman.

De tien postzegels moeten een breed beeld geven van de Universiteit Utrecht. Op de zegels staan, naast het lustrum van de UU, ook afbeeldingen van Utrechtse jubilea om het gebied van onderwijs, onderzoek, cultuur, traditie en geschiedenis. Zo vieren ook studievereniging Mebiose, het Instituut voor Theaterwetenschap , de Uithof, Gerard ’t Hooft en studentenvereniging Unitas een jublieum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.