Sigarettenmeisje van Belinda aan de muur

Wie kent ze niet: de Zwarte Beertjes affiches van Dick Bruna, de Drostereclames met het cacaoblik of het Belinda sigarettenmeisje? Een groot aantal van deze bijzondere retro reclameaffiches uit de periode van 1945 tot 1996 is nu te leen bij Kunstuitleen Utrecht

Posters
Het gaat om de zogenaamde Alrecon Media collectie. Alrecon, een NS-dochter, verspreidde de affiches sinds 1946 op treinstations in Nederland. De posters laten een rijke geschiedenis van reclame-uitingen voor allerlei producten en bedrijven in Nederland zien.

Museumstuk
Het is een unieke collectie buitenreclame van het Spoorwegmuseum die nu ter beschikking wordt gesteld voor het grote publiek. Voor € 17,25 per kwartaal kan men een affiche lenen bij Kunstuitleen Utrecht en wordt het voor iedereen mogelijk om een museumstuk aan zijn muur te hangen.

Lichtgevoelig
De affiches zijn ingelijst in nette, zwarte houten lijsten (afmeting 92 cm x 125 cm). In verband met de lichtgevoeligheid zijn de affiches maximaal 1 jaar te leen. Na deze periode moeten de werken terug naar het depot van het Spoorwegmuseum.

Voor een eigen Coca Cola of Droste aan de muur, kunt u langsgaan bij de Kunstuitleen op Maliebaan 42. U kunt ook een kijkje nemen in de online catalogus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.