Smartphones: taking over

Smartphones. Moderne apparaten die het midden houden tussen een telefoon en een computer. Was het vroeger nog hip om Snake te spelen op je Nokia 3310, tegenwoordig zit iedereen aan de Angry Birds. Stuurde je vroeger alleen smsjes; nu mailen, pingen, whatsappen we onzelf alsof we er geen genoeg van kunnen krijgen. Naast leuk en handig kan het misschien allemaal ook wel een tandje minder.

Je ziet ze tegenwoordig overal. In de trein wordt er met vette vingers over schermpjes geveegd. Twitter en Facebook worden bijgehouden en reisinformatie wordt uitgezocht. In een jaar tijd is het aantal smartphone-bezitters in Nederland gestegen van 22 naar 34%. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt zelfs dat zo’n tien procent verslaafd is aan hun multimediale wonder. Een vorig jaar gehouden onderzoek onder dertienhonderd studenten van de Hogeschool Utrecht wijst uit dat 36% een smartphone bezit en gemiddeld een uur per dag ermee bezig is. Gezien de laatste verkoopcijfers van smartphones zal dat percentage alleen maar toegenomen zijn.

Hartstikke leuk natuurlijk, contact houden met je medemens. Een spelletje doen wanneer je even niets te doen hebt of even snel het een en ander opzoeken. Toch kleven er ook nadelen aan het veelvuldig gebruik van smartphones. Naast dat het veel tijd op slokt zorgen smartphones voor veel ongelukken. In het verkeer wordt er teveel naar de telefoontjes gekeken. Gebruikers maken zelfs 23 maal meer kans om een ongeluk te veroorzaken. Er schieten de laatste tijd zelfs afkickklinieken voor smartphone verslaafden uit de grond..

Dat het niet altijd goed is om je aandacht volledig op je telefoon te richten, bewijst het volgende filmpje.

Ben jij verslaafd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.