Strijd om Academische Jaarprijs van start


Wetenschappers kunnen dit jaar weer meedingen naar de Academische Jaarprijs. Zij moeten hierbij een voorstel indienen dat hun onderzoek toegankelijk maakt voor een groot publiek. Het team met het creatiefste idee ontvangt de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan waar te maken.

 

Utrechtse winnaar

2007 was het laatste jaar dat een Utrechts team de Academische Jaarprijs won. Het Utrechtse team Beneker kreeg 100.000 euro om hun winnende project “Expeditie Broeikaswereld” uit te voeren.

 

Voordelen

Volgens oud-teamlid Lucas Lourens heeft het winnen van de Academische Jaarprijs voor hem veel deuren geopend naar andere projecten. Bovendien levert de Academische Jaarprijs iets op voor de samenleving: met het geld dat team Beneker won, maakten de wetenschappers nieuw lesmateriaal voor middelbare scholieren. Leraren maken nog steeds gebruik van het lesmateriaal van Expeditie Broeikaswereld, dat op een praktische en speelse manier het broeikaseffect uitlegt.

 

Late aanmeldingen

De organisatie van de Academische Jaarprijs kan nog weinig bekend maken over de aanmeldingen voor 2011: de meeste teams melden zich pas op de dag van de deadline aan en dat is pas op 4 april. Wie weet zal er weer een Utrechts team bij de finalisten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.