Universiteit Utrecht gaat los met laserstralen

Schrik niet als je op zondagavond twintig maart ineens kilometerlange, gekleurde laserstralen over Utrecht ziet lopen. Er is dan – als het goed is – geen vliegende schotel geland. De laserstralen die op twintig maart rond acht uur aangezet zullen worden, zijn namelijk onderdeel van het lichtkunstwerk Sol Lumen. Met dit kunstwerk wil de Universiteit Utrecht haar 375-jarig bestaan vieren.

De laserstralen, met de kleuren van de vlag van de Universiteit Utrecht, symboliseren de “sterke binding op het gebied van kennis en cultuur tussen de universiteit en de binnenstad”, meldt de UU op haar website. Een week lang zullen de laserstralen ’s avonds de stad verlichten.

Maar dat is niet het enige: ook kun je in de week van 20 tot 27 maart gratis een stadswandeling maken langs de kunstroute Trajectum Lumen. Hierbij zul je langs artistiek uitgelichte locaties lopen, en eindig je in de Neudeflat, waar je vanaf de bovenste verdieping uit kunt kijken op de verlichte stad.

De grote kunstenaar achter dit lichtspektakel is de Duitse producent Laserfabrik, die steden als Berlijn, Toulouse en Singapore al in de spotlights heeft gezet. Wil je ook een kilometerlange laserstraal op je verjaardagspartijtje, dan moet je dus even een belletje naar onze oosterburen plegen. Hieronder vind je alvast een demo. Voor al uw feesten en partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.