USC verkoopt stoeptegels voor War Child

Radio 538 heeft dispuut Olympos van Utrechtsch Studenten Corps (USC) gevraagd om te helpen bij een actie voor War Child. De corpsheren wilden wel helpen en hebben een aantal stoeptegels verkocht voor vijf euro het stuk. Aan het eind van de actie konden zij 500 euro aan War Child aanbieden.

Wat er gebeurt op het plein

Luister naar deze korte quote van een van de verantwoordelijken van USC: Hugo Sassen.

[audio: http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2011/03/USC-lid-vertelt-over-actie2.mp3]

Corpsballen en War Child: een beetje een vreemde tegenstelling

Hugo: “Wij doen sowieso al geld inleggen voor het goede doel. Wij hebben daar een speciaal potje voor binnen de vereniging. Daarnaast zijn wij benadert door 538 en willen wij wel graag het goede voorbeeld geven. Er moet meer aandacht naar de kinderen gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook een goede boost voor onze studentenvereniging.”

Weinig toeschouwers

Er is vanochtend weinig aandacht voor de actie. Op het Vredenburg is het, ook aan onderstaande foto’s te zien, erg rustig tijdens de speciale actie. “Jammer dat het zo rustig is vanochtend”, zegt Hugo. Mocht je de actie helemaal gemist hebben en toch nog iets voor War Child willen doen, je kan vanavond nog naar Amersfoort.

Opbrengst van USC voor War Child

Radio 538 zet zich de hele week in om kinderen te helpen die in oorlogssituaties verkeren. Om een kind te helpen is twaalf euro nodig. Een snel rekensommetje USC heeft in ieder geval 41 kinderen geholpen door de 500 euro die zij opgehaald hebben.

Fotoserie


Stunt Jody Bernal onder stroom


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.