Vandaag even geen Smoesjes

Ja heus, in Utrecht maken we er een groot feest van op zeventien maart. Dan is het namelijk: Dag van de Leerplicht. Met het bruisende thema: School? Bekijk ’t eens anders. Vandaag staat het tegengaan van leerlingen die verzuimen erg hoog op de agenda.

Opschieten
Haast je vandaag dus maar gauw naar school, want dit is niet zo maar een dag. Verzuimen, zeg maar bye bye. Er wordt nu hard opgetreden tegen verontachtzame leerlingen. Je bent namelijk bij wet verplicht om van je vijfde tot je achttiende naar school te gaan. Vandaar dat deze dag in een ander jasje wordt gegoten: naar school gaan is niet alleen een plicht, maar ook een recht!

Gevolgen
En dan niet naar school gaan. Ja, die heb je er ook tussenzitten. Wat er dan gebeurd? Als het gemeld wordt, dan krijgen de ouders geen kinderbijslag meer. Tja. Nu niet bepaald het meest vervelende waar je als kind mee te maken kan krijgen.

Activiteiten
In Utrecht worden er vandaag verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je bij een toneelspel aanwezig zijn in Theater de Kikker, waar scènes worden nagebootst en aan de hand daarvan wordt een discussie gestart.

Logisch
Iedereen komt wel eens te laat. Op school, studie of werk. Wil je nog eens een goede smoes? En overigens. Niet iedereen vindt het fijn om te laat te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.