Zeg maar dag tegen de Utrechtse kabouter

Welke Utrechter kent hem niet? De rode muts, de witte baard en de gevaarlijke tanden van de Utrechste kabouter zijn niet uit het straatbeeld weg te denken. Vaak wordt hij geverzeld door zijn vriendje Erwtje, een groen wezen met een te groot hoofd. Op de merkwaardigste plekken kom je de graffitibeeltenissen tegen.  Als het aan het CDA en de VVD in de Utrechtse gemeenteraad ligt, moet Utrecht graffitivrij worden. Gaat het plan door, dan verdwijnt dit typisch Utrechtse symbool.

‘Graffiti is een voorbeeld van hufterigheid in de samenleving die aangepakt moet worden’, zo staat in het initiatiefvoorstel. Verloedering is het gevolg van de graffiti, stellen het CDA en VVD. ‘Het is een van de grootste ergernissen van de Utrechters en zorgt voor een onveilig gevoel.’

485.000 euro wordt elk jaar uitgegeven aan het verwijderen van graffiti, geplakte stickers en posters. Dit geld kan aan andere dingen worden besteed door een andere aanpak. Nu wordt de graffiti door afzonderlijke partijen verwijderd, zoals scholen en woningbouwcorporaties. Door professionele grafittiverwijderaars als gezamenlijke opdrachtgever aan te stellen, kan dit schoonmaakwerk efficiënter worden gedaan in de gemeente.

Een schrale troost: gaat het plan door, dan zal de Utrechtse kabouter niet helemaal verdwijnen. De graffiti is namelijk ook al in Amsterdam gespot.

sitestat
Bron: EenVandaag website.

Eén gedachte over “Zeg maar dag tegen de Utrechtse kabouter

  • 16 september, 2011 om 15:46
    Permalink

    Waar staat die rubikskabouter op de foto?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.