4350 kilometer fietsen met en voor Multiple Sclerose

Een fietstochtje van Kanaleneiland Zuid naar de andere kant van de stad, naar het noorden van Overvecht, duurt hooguit een half uur. Toch zijn er genoeg Utrechters die liever de bus of de auto nemen. Het Utrechtse stel André Hoekstra en Conny Slotboom peinst er niet over. Zij vertrokken vanmiddag vanaf het Domplein en fietsen de komende weken ruim 4300 kilometer door Europa om geld in te zamelen voor de Stichting MS Research.Multiple Sclerose
Om hun fietstocht aan deze stichting te koppelen was voor André en Conny een logische keuze. Conny is namelijk zelf al jaren MS-patient. Op de weblog die het stel bijhoudt schrijven zij: “we ervaren van heel dichtbij wat een slopende rotziekte dat is.” MS staat voor Multiple Sclerose en dat is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en beenmerg). Patiënten zijn vaak erg vermoeid en kunnen last krijgen van neurologische uitvalverschijnselen. Conny voelt zich nog fit genoeg voor de fietstocht en grijpt die kans aan om geld in te zamelen voor haar lotgenoten.

In dit filmpje van het MS fonds wordt kort en duidelijk uitgelegd wat MS is en voor welke ziekte het stel zich precies inzet.Sponsors
De twee hebben de afgelopen maanden hun best gedaan om de nodige sponsors bijeen te krijgen. Met succes! In totaal 27 verschillende sponsoren gaan de fietsers de komende maanden ondersteunen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek ‘Versterken van de delta werken van de hersenen’ dat wordt uitgevoerd door VU Medisch Centrum in Amsterdam. Onder andere Cosmo Hairstyling, Audi Centrum Utrecht en Kaldi koffie & thee zullen bijdragen aan onderzoek naar oorzaken en genezing van MS.

Route
Het Utrechtse stel hoopt circa 4350 kilometer af te leggen. Via Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland stappen zij over drie maanden weer van hun fiets op de plek waar ze vandaag ook startten: om 12.15 uur werden zij op het Domplein uitgezwaaid door familie, vrienden, sponsors, VU Medisch Centrum, Stichting MS Research en burgemeester Aleid Wolfsen.

De route die André en Conny de komende weken zullen fietsen


Grotere kaart weergeven

In deze tijdlijn is te zien wanneer André en Conny welke plaatsen zullen aandoen

Eén gedachte over “4350 kilometer fietsen met en voor Multiple Sclerose

  • 13 april, 2011 om 09:28
    Permalink

    Gaaf verhaal! Is iets waar bezoekers van deze site mogelijk veel aan hebben; hetzij als MS-patient, hetzij als familie/partner/vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.