Cameraploeg MTNL aangevallen bij moskee

Een cameraploeg van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) is vanmorgen aangevallen bij een moskee in de Utrechtse wijk Overvecht. Naar aanleiding van een artikel van de Volkskrant, waarin stond dat de moskee geld ontvangt vanuit Libie, gingen zij verhaal halen bij moskeegangers. Dit liep echter snel uit de hand.

Omdat het bestuur van de moskee niet wilde reageren, ging de journalist samen met zijn cameravrouw naar de Omar Al Farouk moskee om aan hen een toelichting te vragen. Maar de moskeegangers waren hier niet van gediend. De sfeer werd al snel grimmig, toen de verslaggever bleef doorvragen. Uiteindelijk wordt het team belaagd, de verslaggever wordt getrapt en ook de cameravrouw moet het ontgelden. Bekijk hier het filmpje.

De ongeveer vijftien belagers sloopten een microfoon en hebben de camera ‘een flinke tik’ gegeven. Bovendien werd het team bespuugd. Ook op dit incident wilde het moskeebestuur niet reageren.

De Omar Al Farouk Moskee in Overvecht:

Omar Al Farouk Moskee weergeven op een grotere kaart

Het kan ook anderssom

Het is niet voor het eerst dat er journalisten worden aangevallen, tijdens hun werk. Dit is natuurlijk niet goed te praten, maar het kan ook andersom. Een journalist die een (behoorlijk irritante) voorbijganger achterna gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.