Extra blokje om voor de rug

Wanneer je last hebt van rugklachten is het raadzaam om vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Hans Heneweer, onderzoeker van het Kenniscentrum van Zorgverlening van de Hogeschool Utrecht, heeft ontdekt dat de mate van rugklachten afnemen naarmate de fysieke gesteldheid toeneemt.

De ernst van rugklachten wordt vaak onderschat. Ze kunnen zowel economische als sociale gevolgen hebben voor de onze maatschappij. In de eerstelijns gezonheidszorg zijn mensen met rugklachten één van de belangrijkste zorgvragers.

Het verbeteren van de conditie zorgt ook voor een vermindering van negatieve gedachten en doemdenken. Eén van de belangrijkste oorzaken van rugklachten. Hoewel de trend voor 2011 ‘gezonder leven’ is, is er nog geen verminderen van het aantal patiënten met rugklachten zien.

Eén gedachte over “Extra blokje om voor de rug

  • 18 maart, 2015 om 11:21
    Permalink

    Voor mij klopt het inderdaad dat het verbeteren van mijn conditie zorgt voor een vermindering van doemdenken. Al jarenlang kamp ik met rugklachten. Hier werd ik steeds meer gefrustreerd en zelfs wat depressief van. Door middel van hulpmiddelen, zoals een pain gone pen en mijn conditie op peil te houden kan ik nu weer genieten van het leven! Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.