Franz Liszt leeft in Utrecht

Eén keer in de drie jaar is het zo ver; het Franz Liszt pianoconcours in Utrecht. 22 jongeren uit heel de wereld maken zich op voor de finales die deze week plaatsvinden.  

De deelnemers vallen in de leeftijdscategorie 16 t/m 29 jaar. De getalenteerde pianisten zijn na de internationale selectieronden in Shanghai, Moskou, New York en Utrecht uitgekozen door de internationale selectiejury om naar Utrecht te komen. De jongeren verblijven tijdens het concours in gastgezinnen. Dit moet zorgen voor een ‘warme atmosfeer’ die tegenwicht biedt aan het zware programma van oefenen en optreden.

Optredens

Als deel van hun career development programme hebben de deelnemers al in binnen- en buitenland opgetreden. Sterker nog: ze hebben op alle continenten hun talent ten gehore gebracht. De pianisten spelen solorecitals, kamermuziek en concerten met orkest. De drie uiteindelijke winnaars worden volledig gemanaged door de organisatie van het concours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.