Humphrey ‘minna’ Mijnals ziet broers een balletje trappen

Humphrey Mijnals, op 3 april 1960 maakt hij zijn debuut in de wedstrijd Nederland-Bulgarije waarin hij zijn bicycletta maakt. Maar, er zijn nog meer familieleden van Humphrey die succesvol waren. Zijn broers Frank, Stanley en Louis Mijnals speelden in de Surinaamse voetbaltop. De eerste speelde zelfs bij Elinkwijk, de laatste is drie jaar geleden overleden. CampusCam ontmoette Frank en Stanley in Paramaribo. De Utrechtse Humphrey bekijkt de beelden bij hem thuis.


De broers, die 83 en 78 jaar oud zijn, kwamen sinds lange tijd weer in hun Andre Kamperveenstadion. Hier speelden de vier broers in het nationale elftal van Suriname, voordat Frank en Humphrey naar Nederland vertrokken.

Huis

Vandaag de dag woont Humphrey samen met zijn vrouw in het Utrechtse Overvecht, waar hij als 80-jarige geniet van zijn pensioen. Zijn huis hangt nog vol met eremedailles, foto’s van vroeger en voetbalshirts. Vol trots vertelt hij over de tijd van vroeger, waarin zijn voetbalkunsten een hele nieuwe ontwikkeling in de brave voetbalwereld waren.

 

Een gedachte over “Humphrey ‘minna’ Mijnals ziet broers een balletje trappen

  • 5 april, 2011 om 14:35
    Permalink

    Super vet Wendy! Goed gedaan in zo’n korte tijd! Jammer van mijn beweging met de camera! Maar goed.. Doet niet af aan de originaliteit van je onderwerpkeuze en hoe je dit multimediaal aanpakt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.