Liften met een caravan

Met een caravan liften door Europa met als eindbestemming Istanbul. Het is geen dagelijkse bezigheid. Tjerk Ridder is de uitdaging aangegaan en met hondje Dachs is hij na 7 weken aangekomen in Turkije.

Tjerk en hondje Dachs

Het liftavontuur speelde zich af in 2010. Tjerk, in het dagelijks leven theatermaker, wilde via een reis langs de Europese culturele hoofdsteden 2010 (Essen, Pécs en Istanbul) uitzoeken hoe gastvrij mensen in Europa zijn. 53 liftritten hebben hem en zijn hondje Dachs uiteindelijk bij de eindbestemming Istanbul gebracht. 53 ritten betekent dus ook 53 verschillende gesprekken met mensen…

Dromen

Tjerk: “Ik wil overeenkomsten tussen mensen in Europa laten zien en dat we elkaar nodig hebben om verder te komen in het leven, letterlijk en figuurlijk. De praktische vraag ’Heeft u een trekhaak?’ staat eigenlijk voor de vraag ’Staat u open voor iets nieuws?’ Het realiseren van dromen vraagt om stappen, risico’s nemen. Onderweg heb ik alle liftgevers gevraagd naar hun droom en heb ik een stappenplan geschreven met hen om die wens te realiseren. Dat was voor mij niet alleen een manier om de ontmoeting te verdiepen, maar ook om iets terug te geven. Het stappenplan kregen ze mee bij het afscheid, in een conservenblik.”

Theatrale roadmovie

De reis heeft Tjerk ‘samengevat’ in een theatrale roadmovie. Met eigen zang en muziek, verhalen en beelden wil hij bezoekers van de roadmovie meenemen in zijn ervaring. Ook de komende tijd zal Tjerk verschillende keren optreden. Houd zijn site in de gaten om te zien wanneer het eerstvolgende optreden plaatsvindt. Momenteel wordt er gewerkt aan een boek en aan een documentaire over deze reis.


Route Utrecht-Istanbul weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.