Oorzaak van massale kikkersterfte bekend

Waar wij onze schouders voor ophalen, vrezen kikkers hun leven. Het Ranavirus, welke kikker kent het niet. Sectie aan de Universiteit van Utrecht, door het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC), heeft uitgewezen dat meer dan duizend kikkers in een korte tijd door dit virus zijn gestorven.

Het dodelijke Ranavirus verspreidt zich snel. Voornamelijk reptielen, amfibieën en vissen zijn de klos. Het ziektebeeld liegt er niet om. Interne bloedingen, extreem vervellen, bulten of acute sterfte, het is allemaal mogelijk.

Kikkerliefhebbers hebben lang in het duister moeten tasten over de oorzaak. Het is nog onduidelijk hoe lang dit virus zich al in Nederland voor doet en waar het vandaan komt. Wij leven met de kikkers mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.