Op een oude fiets…

Verroeste fietsbellen, gescheurde zadels en gebroken achterlichten. Bij het fietswrakkendepot van Martin van Bentum weten ze er wel raad mee. Hier worden jaarlijks zo’n achthonderd fietswrakken gerecycled.


De fietswrakken gaan dus niet meteen naar het grofvuil, maar worden zo veel mogelijk hergebruikt: Van vier wrakken maken ze op het depot van het FietsPunt weer een soepel rijdende tweewieler. Deze fietsen worden onder andere in elkaar gezet op de sociale werkplaats. Hier werken mensen die door een beperking geen kansen meer hebben op de arbeidsmarkt.

Heeft de gemeente Utrecht jouw fiets meegenomen omdat deze op een verkeerde plek stond of te lang was gestald? Grote kans dat deze inmiddels terecht is gekomen op het fietswrakkendepot. Hier worden alle ‘weesfietsen’ gebracht die niet meer zijn opgehaald door de eigenaar. Schrik dus niet al je binnenkort iemand ziet fietsen op jouw achtergelaten fietswrak.


Het Fietswrakkendepot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.