Singersongwriters zijn verhalenvertellers

Liefdesverdriet, winterdepressies en huiselijk geluk: singersongwriters putten vaak uit eigen ervaring. Altijd al benieuwd naar de verhalen achter jouw favoriete liedjes? Dit weekend geven bekende Utrechtse artiesten zich bloot en vertellen over de belevingen waar zij hun inspiratie vandaan haalden.

Ontstaanproces
Op zaterdag 2 april vindt de eerste editie van het Storytelling @ Schiller plaats in het Schiller Theater Place Royale. Vanaf 20.30 uur bieden singersongwriters Eric van Dijsseldonk en Erny Green je een unieke kans om te komen luisteren naar het onstaanproces van hun muziek. De verhalenvertellers zullen hierna weer in hun oude rol als muzikanten kruipen. Spannend blijft of de magie van de muziek verdwenen is na de wellicht minder romantische werkelijkheid, óf dat de muziek juist extra intens wordt als duidelijk is hoe de muziek en teksten zijn ontstaan.

Muzikanten
Gitarist Eric van Dijsseldonk speelt bij collectief Songwriters United en sixties band The Revolvers. In april vorig jaar verscheen zijn derde solo-album “In Mijn Eigen Koninkrijk”, voor het eerst in het Nederlands. Singersongwriter Erny Green (oftewel Ernst Grevink) is een Utrechtse wereldreiziger die jarenlang als straatmuzikant over de hele wereld speelde. Sinds enkele jaren pakt hij het groter aan en speelt hij in de grote Nederlandse poppodia waaronder Tivoli, Melkweg en Paradiso.Benieuwd naar de nachtelijke verhalen, belevenissen en drijfveren van Erny Green? Kom morgen kijken in het Schiller Theater aan de Minrebroederstraat 11.
Kaarten zijn voor 12,50 euro te koop op de website van het Schiller Theater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.